Molimo Vas da prije korištenja internet stranice www.vivita.hr na bilo koji način, pozorno pročitate uvjete korištenja i iste redovito provjeravate kako bi bili pravovremeno upoznati sa mogućim promjenama. Usluge internetske trgovine vrijede za kupce sa prebivalištem na području Republike Hrvatske.

Pravo Korištenja internetske stranice osobno je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. Kupac je dužan dati istinite, potpune i važeće osobne podatke prilikom registracije, a u suprotnome Prodavatelj može uskratiti pristup takvom korisniku. Prihvaćanjem Općih uvjeta Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i važeći.

Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba, odnosno pravna osoba koja prihvaća ove Opće uvjete poslovanja. Maloljetne osobe, djelomično ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu naručivati artikle samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

Ukoliko dođe do štete koja je mogla nastati uslijed protupravnih radnji trećih osoba, prekida u komunikacijskoj liniji, zaraze računalnim virusom i sl. ili onemogućavanja korištenja internetske stranice www.vivita.hr, Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti. Vivita d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica.

Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koje se nalaze na internetskoj stranici www.vivita.hr te zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda. Sadržaj na Internetskoj stranici je stavljen kako bi kupcu olakšao izbor prilikom kupovine, za nenamjerne greške ne odgovaramo. Prodavatelj ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda te su moguće razlike između stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

Vivita d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka. Stoga, savjetuje Krajnje korisnike da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Općim uvjetima poslovanja i korištenja i Izjavi o povjerljivosti podataka kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Nastavak korištenja internetske stranice nakon objave novih promijenjenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja odnosno Izjave o povjerljivosti, podrazumijeva Korisnikovo prihvaćanje svih izmjene.

Korištenjem ovih internetskih stranica Korisnik stranice www.vivita.hr potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i uvjetima kupnje.

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).

Ukoliko niste suglasni s ovim Općim uvjetima i pravilima, molimo nemojte koristiti stranicu www.vivita.hr.

Uvjeti kupnje/prodaje robe

Isporučitelj naručene robe je tvrtka Vivita d.o.o. sa sjedištem na adresi Dragutina Rakovca 3, 42000 Varaždin, OIB: 27910579204. Tvrtka je registrirana na Trgovačkom sudu u Varaždinu.

Vivita d.o.o. pruža online uslugu putem svoje internet stranice na domeni www.vivita.hr, na World Wide Web mreži – Internet.

Cijene su izražene u kunama (HRK), sadrže PDV i vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje. Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari unos ne može biti automatski. Iako Prodavatelj ulaže izraziti napor kako bi sve objavljene informacije o proizvodu bile točne, moguće je da informacije o određenom proizvodu nisu ažurirane ili točne. Prodavatelj se unaprijed ispričava Kupcima ukoliko dođe do takve situacije te će u tom slučaju Kupca obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca. Nakon toga Kupac ima pravo ostati kod svoje narudžbe ili je izmijeniti.

Prodavatelj će sukladno odluci staviti određene proizvode na akcijsku prodaju ili omogućiti druge pogodnosti i popuste na cijelu kupnju te se isto obvezuje vidljivo i čitljivo označiti.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode. Navedene pogodnosti mogu biti isključive za web kupovinu što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.

Pravne osobe podliježu primjeni Zakona o obveznim odnosima i Zakona o elektroničkoj trgovini te se na njih ne primjenjuje Zakon o zaštiti potrošača.

Uvjeti kupnje/prodaje robe putem www.vivita.hr  definirani su kroz sljedeće parametre: REGISTRACIJA, NARUDŽBA, PLAĆANJE, DOSTAVA I POVRAT/REKLAMACIJA ROBE.

REGISTRACIJA

Registrirati se možete ako imate najmanje 18 godina. Kupac je dužan dati istinite i važeće podatke te snosi odgovornost za točnost unešenih podataka prilikom registracije i kupnje. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije ili kupnje, molimo da bez odgode ažurirate vaš korisnički račun ili nas obavijestite na mail info@vivita.hr.

Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici “Prijava”.

NARUDŽBA

U nastavku opisan proces naručivanja robe.

 • korak 1 – otvori se stranica www.vivita.hr
 • korak 2 – pronađete proizvod koji želite kupiti, te kliknete na gumb “Dodaj u košaricu”
 • korak 3 – kada ste završili s odabirom kliknite na košaricu s naručenim artiklima i zatim kliknite na gumb “Završi narudžbu”
 • korak 4 – popunite svoje podatke vezano za naplatu i dostavu robe
 • korak 5 – kupnja uspješno obavljena

Nakon toga, dobiti ćete našu službenu ponudu na mail s troškovima dostave i rokom isporuke robe po kojoj možete izvršiti uplatu.

Naručitelj, osnosno kupac odgovara za ispravnost svih unesenih podataka prilikom kupnje artikala. Vaša narudžba se smatra potvrđenom i valjanom tek kada je kreiran račun.

Ukoliko Kupac izvrši kupnju proizvoda koji je, u međuvremenu, prodan tada će Prodavatelj kontaktirati kupca radi dogovora o daljnjem postupanju (povrat uplaćenog iznosa, kupnja drugog proizvoda ili isporuka proizvoda iste vrste kada ga Prodavatelj pribavi od svojih dobavljača). Prodavatelj, osim netom navedene obveze, ne odgovara Kupcu u opisanom slučaju po bilo kojoj osnovi.

ORIJENTACIJSKA CIJENA

Orijentacijske cijene vrijede za proizvode koje se važu, a to su najčešće meso, ribe, sirevi, salame i slični proizvodi koji se naplaćuju prema težini, a ne prema komadu. Orijentacijska cijena na narudžbi je procjena koliko će narudžba iznositi, ali  iznos konačnog računa koji ćete platiti može malo odstupati od onog iznosa koji je prikazan na narudžbi zbog proizvoda koji se važu.

PLAĆANJE

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti jednim od sljedećih načina plaćanja:

 • Putem virmana i opće uplatnice
 • Karticama Maestro, MasterCard, Visa

Ukoliko je Kupac unutar narudžbe naručio vagane proizvode ili proizvode s promjenjivom masom, poput mesa, ribe, sireva, salama i sl. konačan iznos na računu biti će veći ili manji u odnosu na iznos koji je naveden u košarici (orijentacijske cijene). Ukoliko je Kupac prema orijentacijskoj cijeni unaprijed platio veći iznos nego što je na konačnom računu, vraća mu se razliku između orijentacijskog iznosa i konačnog računa.

DOSTAVA

Ako se odlučite na kupovinu možete odabrati dostavu ili osobno preuzimanje.

Robu možete osobno preuzeti u sjedištu poduzeća Vivita d.o.o. u Varaždinu na adresi Dragutina Rakovca 3 ili u Splitu na adresi TTS 4. Gardijske brigade 53E, 21311 Stobreč.

Ukoliko se odlučite za dostavu, proizvodi koji su plaćeni sukladno dostavljenoj ponudi bit će isporučeni Kupcu u roku od 7 radnih dana. Trošak dostave je 30 kn.

Za artikle koji se nalaze u zamrznutom ili ohlađenom režimu dostava je moguća iznad 300 kuna. Za ukupan iznos narudžbe manji od 300 kuna, kupac može robu podići u sjedištu poduzeća Vivita d.o.o. u Varaždinu na adresi Dragutina Rakovca 3 ili u Splitu na adresi TTS 4. Gardijske brigade 53E, 21311 Stobreč.

Dostava se vrši jednom tjedno, ovisno o lokaciji na koju se dostavlja roba. Prije dostave dostavljač će kontaktirati Kupca radi dogovora oko točnog vremena dostave.

Dostava se vrši u vremenu od 8 do 16 sati po unaprijed utvrđenim hodogramima te je važno da kupac bude u dogovoreno vrijeme na adresi koju je naveo kao adresu isporuke. U suprotnom, dostava se odgađa za 7 radnih dana, a kupac ponovno plaća dostavu. Ukoliko dostava ne uspije niti nakon drugog pokušaja, kupac nema pravo na ponovljeni pokušaj dostave niti na povrat novaca, a o tome će biti obaviješten elektronskim putem.

Nakon dostave/preuzimanja i plaćanja vaše narudžbe, tvrtka Vivita d.o.o. će Vam poslati račun u elektroničkom obliku (dokument u PDF-u u prilogu e-maila) na e-mail kojim ste se registrirali.

Vivita d.o.o. zadržava pravo zahtijevati naknadu troškova manipulacije i transporta, te naknadu cijene lako kvarljive robe obuhvaćene narudžbom, ako Kupac otkaže narudžbu nakon što je otpremljena, ukoliko ne preuzme robu u trenutku isporuke ili odbije preuzeti robu bez valjanog razloga.

POVRAT/REKLAMACIJA ROBE

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.  Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu koja se smatra potvrdom o preuzimanju.

U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen proizvod.

Nedostaci za koje Prodavatelj ne odgovara: 

 • ako su u trenutku sklapanja ugovora nedostaci bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati
 • za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostatke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike

U kojim slučajevima nemate pravo na raskid ugovora i povrat proizvoda?

 • ako je proizvodu je istekao rok trajanja, a isporučen Vam je sa važećim rokom trajanja
 • ako je proizvod koji je ispravan i zdravstveno sukladan te ima valjani rok trajanja otvoren
 • ako je nedostatak na proizvodu neznatan

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA 

Prije samog sklapanja Ugovora, korisnik ima mogućnost pregledati Uvjete korištenja koji su navedeni unutar Opći uvjeti poslovanja (obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.)

Sukladno članku 77, stavak 1. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana od predaje robe u posjed Kupcu bez navođenja razloga. Kako bi Korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Vivita d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka.

Izjavu je potrebno poslati poštom na Vivita d.o.o., Dragutina Rakovca 3, 42000 Varaždin, Hrvatska ili elektroničkom poštom na info@vivita.hr.

U Izjavi je potrebno navesti: broj računa, datum računa, ime i prezime, adresu, broj telefona i adresu elektroničke pošte.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Vivita d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Vivita d.o.o. može izvršiti povrat novca tek nakon što roba bude vraćena ili nakon što zaprimi dokaz da je roba poslana nazad. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu.

Kupac je sukladno Zakonu o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ukoliko Kupac raskine ugovor dužan je robu vratiti u originalnoj i neoštećenoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima i dokumentacijom. Vivita d.o.o. će obavijestiti kupca nakon primitka vraćenog proizvoda o umanjenju vrijednosti kupljene robe koje je uzrokovano oštećenjem/gubitkom ambalaže odnosno oštećenjem robe koje nije uzrokovano provjerom funkcionalnosti robe.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Vivita d.o.o., Dragutina Rakovca 3, 42000 Varaždin, Hrvatska bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona 042/207-111  ili se javi na info@vivita.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

Kada nemate pravo na jednostrani raskid ugovora?

Zakon o zaštiti potrošača propisuje kada nemate pravo na jednostrani raskid ugovora. Pravo jednostranog raskida ugovora nemate ako je roba izrađena po specifikaciji kupca, ako je predmet prodaje odnosno kupnje lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe, zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je roba bila otpečaćena nakon dostave i ostalo. Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći u Zakonu o zaštiti potrošača.

Posebnom regulativom Europske unije od 15.02.2016. sporove cijele EU vezane uz internetsku kupnju biti će moguće riješiti putem ORS platforme (eng. ODR) kojoj možete pristupiti putem linka.

Zaštita osobnih podataka

Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze te ih može koristiti za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, newslettera, unaprjeđenja odnosa sa Kupcima i radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.

Pristup newsletter bazi s osobnim podacima Kupaca uz poduzeće Vivita d.o.o.., ima i  Kosinus, obrt za usluge vl.Mario Kos., specijalizirani obrt za izradu web trgovina.

Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Iz toga se izuzimaju slučajevi kada je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela đužan dozvoliti uvid u osobne podatke Kupaca.

Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca tako da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici i poslovni partneri tvrtke Vivita d.o.o. odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Politika kolačića

Kako bi stranice www.vivita.hr  ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Prema regulacijama EU, Vivita d.o.o. prije spremanja kolačića mora zatražiti pristanak korisnika, a korištenjem web stranice www.vivita.hr korisnik pristaje na upotrebu Cookie-a.

Korisnik isključivanjem kolačića odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Ukoliko korisnik onemogući kolačiće, postoji mogućnost da stranica neće moći koristiti sve funkcionalnosti.

Pohvale, prigovori i obavijesti

U skladu s člankom 10., Zakona o zaštiti potrošača u slučaju da ste nezadovoljni uslugom iz bilo kojeg razloga, možete uputiti pisani prigovor internetskoj trgovini putem pošte, telefona 042/207-111  ili putem maila info@vivita.hr, a kako bih se što prije utvrdio razlog prigovora na konkretnu narudžbu, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje ime i prezime.

Vivita d.o.o. će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor će Vam stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Ostale odredbe

Vivita d.o.o. daje pravo Kupcima koristiti sve usluge na internetskoj stranici www.vivita.hr samo u nekomercijalne svrhe. Promjena sadržaja na www.vivita.hr, u bilo kojem njegovom obliku, kopiranje, javno izvođenje i sl. je zabranjeno. Također, uporaba bilo kakvog sadržaja sa stranice www.vivita.hr na drugim web stranicama bez pristanka je zabranjen.

Kada www.vivita.hr odgovarajućim linkovima pruža mogućnost posjeta drugih web stranica drugih osoba, iste nisu u vlasništvu Prodavatelja i ovi Opći uvjeti u slučaju korištenja predmetnih web stranica na primjenjuju se u odnosu na Prodavatelja i Kupca. Posjet tim stranicama u cijelosti je na vlastiti rizik Kupca i Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

Iako Prodavatelj ulaže izraziti napor kako bi sve objavljene informacije o proizvodu bile točne, moguće je da informacije o određenom proizvodu nisu ažurirane ili točne, a u tom slučaju će Prodavatelj obavijestiti Kupca koji je podnio narudžbu nakon čega Kupac ima pravo ostati kod svoje narudžbe ili je izmijeniti. Fotografije uz proizvode samo su ilustrativne prirode.